2022-01-21 12:19:37• hírek • Szatmár.ro

Gyakoriak a körforgalmakkal kapcsolatos javaslatok - küldje el Ön is ötleteit

A Volkswagen, a Škoda és a Seat szatmári márkaképviselete, valamint a Szatmár.ro hírportál az elmúlt héten egy közös akciót indított el annak érdekében, hogy biztonságosabbá, gördülékenyebbé és jobbá tegyük a Szatmárnémeti közlekedését. Azok, akik rendelkeznek egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlettel, amit hajlandóak velünk meg is osztani, bízhatnak benne, hogy javaslatuk halló fülekre talál és megvalósításra is kerül, hiszen a város polgármesteri hivatala is partnere e kezdeményezésnek.

A kezdeményezés meghirdetését követően már az első héten is sokan álltak elő egy-egy javaslattal, ezekből már be is mutattunk néhányat olvasóinknak, ma folytatjuk a sort. Bízunk benne, hogy mások is kedvet kapnak és további ötleteket, javaslatokat küldenek be a közlekedés javítása, gördülékenyebbé tétele érdekében.

Emlékeztetjük olvasóinkat: minden beküldő jutalomban részesül, sőt heti nyereményeket is kisorsolunk a kezdeményezésben résztvevők körében. Erről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Viszont most tekintsük meg az újabb javaslatot, melyekkel olvasóink előrukkoltak:

Tatár Szabolcs javaslata:
Nekem az alábbi javaslatom lenne: az István tér környéken, ahol sokszor baleset is történik, lehetne egyirányúsítani a megjelölt részt, mivel a parkoló autók miatt nehézkes a közlekedés és sokszor balesetveszélyes is.



Anonim javaslat:
Az javaslatom a George Enescu utcához kötődne. Az utca rettentően keskeny, két szembe közlekedő kocsi közül egyik mindig meg kell álljon, félre kell húzzon. Nagyon gyakoriak a szidalmazások, nézeteltérések, illetve a parkolási viták is. Javasolnám az utca egyirányúsítását.

Balog Ákos javaslata:
Tisztelt szervezők,

  1. Mint az előző közvélemény-kutatás alkalmával is jeleztem, a főtér (P-ţa Libertaţii) és Păstrăvului között lévő jelzőlámpa szinkronizálása a Hám János felé vezető gyalogátjáró előtt lámpával gyorsítaná azok áthaladását, akik a Mondiala felé veszi útjukat. Jelenleg ugyanis aki még az utolsó 6-8 másodpercben áthalad a virágosoknál azok kénytelenek várakozni és ezáltal üzemanyagot égetni feleslegesen. Tudom, hogy átépítés alatt lesz a környék, de addig is!
     
  2. Rengeteg utca lett egyirányusítva, viszont a forgalomszervezők abban bíznak, hogy a Pitesti-i jogosítvánnyal rendelkezők vagy azok, akik emlékezetből vezetnek, számukra sem kihívás egy ilyen forgalmi rend változás. Pedig sokan egy kétsávos úton úgy térnek balra, hogy elfelejtik, be kell sorolni a helyes sávba! Ezen sofőrök tudatlanságát segíthetnék a megfelelő útjelzések felfestésével.
     
  3. Parkolók: Ez külön fejezetet érdemelne, így amennyiben esetleg a nagyméltóságú rendőrség, aki már évek óta NEM foglalkozik megelőzéssel, venné a fáradtságot és górcső alá venné azokat, akik a járdán akadályozzák a gyalogosokat, átlósan parkolnak ott, ahol számukra úgy kényelmesebb, vagy úgy állnak be, hogy egyedül elfoglalnak 2 helyet, máris javulna a helyzet! Miért várnak mindig a bejelentésre? Önerőből, ha látják, úgy mennek el egy kihágás mellett, mintha nem is az ő dolguk volna ezt szóvá tenni! Itt a polgármesteri hivatal egy minimális elvárással lehetne a fennhatósága alá tartozó egységgel szemben.
    A polgármesteri hivatal, ha jogilag a saját fennhatósága alá venné a szupermarketek parkolóinak azon részét, ahol mozgáskorlátozottak számára van kijelölve a parkolás cserebe az a terület adómentességet élvezne minden szempontból, a helyi rendőrség ott is rendet tarthatna és eltűnnének az ott tanyázó Audik, BMW-k és az épp hazalátogató spárgaszedők!
     
  4. A Mileniului, Ceahlaului, P-ta Eroii Revolutiei útkereszteződésben a forgalmi rend megváltoztatása, miszerint a főút a Ceahlaului lenne és STOP tábla várná a Mileniului és a P-ta Eroii Revolutiei utcán közlekedőket. Ezzel megszűnne a kilátástalan helyzete azoknak, akik a Ceahlaului központ felőli szakaszáról érkeznek és beláthatatlan forgalom várja őket: balról egy éles szögben lévő utca, valamint jobbról a szemétgyűjtést szorgalmazó konténerek sokasága.


Haidu Attila javaslata:
Tisztelt szervezők, javasolni szeretném a Iod Vidu – Pálfalvi út és az Amaci út találkozásánál levő kereszteződésbe egy körforgalom építését, ugyanis a fentebb említett utcák találkozásánál szinte ellehetetlenítik a kijutást a főútra az Amaci út és a Ion Vidu felől. Jelen esetben is a Google térkép lassú forgalmat jelez.



Balla Levente javaslata:
A javaslatom a Lucian Blaga és az ipari park kereszteződésében levő körforgalommal kapcsolatos. Véleményem szerint ezt a körforgalmat meg kellene nagyobbítani olyan szinten, hogy benyúljon az ipari parkba, mivel a mostani mérete szerint egybeolvad a Lucian Blaga úttal, mintha nem is lenne korforgalom, ha a város felől közlekedünk vagy a repülőtér felől úgyszintén.

Hiába van mind a két oldalon 2 darab elsőbbségadást kötelező tábla, az autósok 90%-a, aki a város felől jön, nem is lassít, így azok, akik az ipari parkból jönnek kifelé, nem tudnak biztonságosan kifordulni. Itt már több baleset is történt, mert sokan azt hiszik, hogy ha a Lucian Blagán közlekednek, az a főút, és nekik nem kell elsőbbséget adni annak, aki az ipari parkból térne ki.

Itt, ha meg lenne nagyobbítva a körforgalom, akkor akik a varos irányából jönnek, rá lennének kényszerülve, hogy lelassítsanak és normál sebességél érkezzenek a körforgalomba. Nem, mint most, hogy egy egyenes sávon hajtanak keresztül. Mellékeltem, egy képet, hogy kellene megnagyobbítani a korforgalmat.



id. Szász Miklós javaslata:
A Bradului utcában nagy szükség volna rá, hogy megcsinálják a járdákat mindkét oldalon, mert sem a kismamák a babakocsival, sem a gyerekek a görkorcsolyával, de még a gyalogosok, illetve a biciklisek sincsenek biztonságban az autósoktól az úttesten. Megnőtt a forgalom a város felől, a Károlyi útról, a Magnoliáról, a környéken épülő új gyáraktól, üzletektől és raktáraktól, illetve az új hídtól is, oda-vissza. A Károlyi utat, ha javítják, vagy ha baleset történik, mindjárt dugó alakul ki a Bradului utcában. A Bradului utca olyan fontos a forgalomnak, mint a Károlyi út.

Szávuly Albert javaslata:
Szerintem össze kellene nyitni a Cimitirului és a Grivitei, vagy Bulevardul Traian utcákat, ami könnyedén megoldható lenne egy vasútátjáró kialakításával. Ezzel nagyon lecsökkentve a forgalmat a Henri Coanda sugárúton. Valamint a nagyobb körforgalmaknál érdemes lenne a gyalogosoknak alul/felüljárót kiépíteni, vagy legalább nyomógombos lámpát szerelni, mivel nagyon lelassítja az autós forgalmat, amikor egyenként szotyognak át az emberek az átjárón, biztonságosabb is lenne a gyalogosoknak és gördülékenyebb az autósoknak!

Valamint mi sofőrök is jobban oda kellene figyelnünk, főleg a körforgalmakra, hogy ha nem tudunk kimenni hagyjuk, hogy legalább mások haladjanak a többi sávon, nagyon bosszantó látni nap mint nap minden irányból bedugult körforgalmat, figyelmetlen vagy szabálytalan sofőrök miatt.


Ne feledje, ha önnek is van egy jól átgondolt, kivitelezhető ötlete, jelezze azt nekünk. Küldjön e-mailt a szatmar@szatmar.ro e-mailcímre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: